Potpredsjednik Vlade: Kooperanti Dukata mogu biti sigurni u svoju budućnost

Potpredsjednik Vlade Damir Polančec nakon današnjeg je sastanaka u Parizu s čelnicima Lactalisa najavio da će se sljedeći tjedan održati i sastanak s čelnicima te francuske kompanije u Ministarstvu poljoprivrede, te istaknuo da Lactalis sjedište Dukata u Zagrebu vidi i kao sjedište za razvoj njihova poslovanja u regiji, da kooperanti Dukata mogu biti sigurni u svoju budućnost.

PARIZ/ZAGREB, 27. ožujka 2007. (Hina) - Potpredsjednik Vlade Damir Polančec nakon današnjeg je sastanaka u Parizu s čelnicima Lactalisa najavio da će se sljedeći tjedan održati i sastanak s čelnicima te francuske kompanije u Ministarstvu poljoprivrede, te istaknuo da Lactalis sjedište Dukata u Zagrebu vidi i kao sjedište za razvoj njihova poslovanja u regiji, da kooperanti Dukata mogu biti sigurni u svoju budućnost.

Sastanak je bio, kako se i očekivalo, vrlo otvoren s jasnim zaključcima, izjavio je novinarima Polančec koji je nakon nedavne Lactalisove kupnje Dukata danas u Parizu razgovarao s čelnikom te kompanije Emmanuelom Besnierom.

Potpredsjednik hrvatske Vlade ističe da je dogovoreno da na sastanku, sljedeći tjedan u Ministarstvu poljoprivrede, Lactalis prezentira svoju tvrtku i razvojne planove, posebice one vezano za Dukat, da predstavi svoja integracijska iskustva i način na koji su integrirali prijašnje kompanije, posebno u kontekstu socijalne klauzule za zaposlene.

Polančec ističe da je dogovoreno da na tom sastanku Lactalis prezentira način razvoja svojih odnosa s dobavljačima i proizvođačima mlijeka.

Hrvatska strana pripremit će svoje prijedloge na koji bi se način, uz našu podršku, još više intenzivirali odnosi s kooperantima, s tim da krajnji cilj mora biti povećanje proizvodnje mlijeka po kravi i povećanje ukupne proizvodnje mlijeka u Hrvatskoj, te da zajedno i s Lactalisom i Vindijom dođemo u situaciju da u budućnosti ne uvozimo nego da počnemo izvoziti mlijeko, naglašava Polančec.

Istaknuo je da se na današnjem sastanku razgovaralo i o Lactalisovim planovima, te da su na pitanje gdje vide buduće sjedište Dukata jasno rekli Zagreb i to ne samo kao sjedište u Hrvatskoj nego i sjedište za Lactalisov razvoj poslovanja u regiji. Dakle, oni vide Dukat kao svoju bazu za daljnju ekspanziju u regiji, kazao je.

Vezano za bjelovarsku Sirelu, koja je u sastavu Dukata, Polančec ističe kako u Lactalisu smatraju da ona nije na tehnološkoj razini na kojoj bi je oni željeli vidjeti. Stoga u prvoj fazi tamo žele i najviše investirati kako bi se dostigli standardi EU, te osiguralo da se Sirelini sirevi izvoze na tržište EU, istaknuo je.

Polančec je također najavio da će Lactalis dio Dukatovih proizvoda ubaciti u svoju prodajnu mrežu u EU, te dalje razvijati Dukatov brand.

Potpredsjednik Vlade zaključuje kako kooperanti Dukata mogu biti sigurni u svoju budućnost, te vjeruje da će se nakon sastanka s čelnicima Lactalisa sljedeći tjedan otvoriti i nove perspektive.

Potpredsjednik Vlade danas je u Pariškoj gospodarskoj komori sudjelovao i na konferenciji o hrvatskom gospodarstvu koja je izazvala veliki interes potencijalnih francuskih investitora.



Pisane vijesti