Potpredsjednik Vlade Mimica primio britanskog veleposlanika Davida Arthura Slinna

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/potpredsjednik_vlade_mimica_primio_britanskog_veleposlanika_davida_arthura_slinna.jpg

Mr. sc. Neven Mimica, potpredsjednik Vlade za unutarnju, vanjsku i europsku politiku primio je danas veleposlanika Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sj. Irske u Republici Hrvatskoj NJ. E. Davida A. Slinna.

Sugovornici su izmijenili mišljenja o procesu europskih integracija Hrvatske i zemalja u susjedstvu, gospodarskim temama i investicijama u brojnim sektorima te pohvalili dosadašnje dobre odnose dviju zemalja, koji s približavanjem Hrvatske Europskoj uniji postaju sve intenzivniji.
Veleposlanik Slinn izrazio je uvjerenje da će Hrvatska biti spremna za ulazak u Europsku uniju do 1. srpnja 2013. te stoga najesen očekuje pozitivno Izvješće o monitoringu Europske Komisije. Hrvatska je, naime, u pretpristupnom razdoblju postigla mnogo i implementirala brojne reforme koje su pokazatelj predanosti Hrvatske da potpuno spremna dočeka ulazak u Uniju. U tom smislu, Velika Britanija iskreni je prijatelj Hrvatske i daje punu podršku u nastavku provedbe svih zacrtanih obveza, ali i potencijalni snažni partner na mnogim područjima.
Potpredsjednik Vlade Mimica zahvalio se na podršci Velike Britanije na brojnim područjima, te naglasio da je Hrvatska otvorena za daljnju i intenzivniju suradnju, posebice u gospodarskom smislu. Hrvatska Vlada čini sve da tijekom pretpristupnog procesa Hrvatska postane što spremnija za ulogu buduće članice u EU kako bi se mogla nositi sa svim izazovima koje joj donosi članstvo, podsjetio je potpredsjednik Vlade.




Pisane vijesti