Premijer Milanović o Segestici i Željezari Sisak: Ovakve stvari mogu opstajati jedino zajedničkim naporima države i privatnog sektora

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/premijer_milanovic_o_segestici_i_zeljezari_sisak_ovakve_stvari_mogu_opstajati_jedino_zajednickim_naporima_drzave_i_privatnog_sektora.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović i prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić boravili su danas u Sisku, gdje su posjetili tvrtku Segestica 1919 d.o.o. i obišli pogone proizvodnje i pakiranja octa te nazočili svečanoj sjednici Županijske skupštine.

Nakon obilaska Segestice, premijer Milanović rekao je da je to primjer prehrambene industrije koja se izvukla iz nevolja, a on pokazuje što može država, a što mora privatni sektor. Drugi primjer je Željezara, kazao je premijer ističući da se država založila za neka rješenja, kao što su ukidanje antidampinških carina. Od prvog dana u siječnju radili smo na tome da se te carine ukinu i one se sada ukidaju, ustvrdio je. Ovakve stvari mogu se razvijati i opstajati jedino u zajedničkim naporima države i privatnog sektora, zaključio je predsjednik Vlade.

Ministar gospodarstva Radimir Čačić rekao je da treba čestitati svima koji su tehnološki i organizacijski pridonijeli povratku proizvodnje u Segestici. Tvornica u kojoj se danas nalazimo pokazuje koliko je važno zadržati tehnološke sustave, rekao je ministar. Također, potvrdio je i da će Rafinerija opstati i proizvoditi na razini kapaciteta koji su dogovoreni kada je MOL ulazio kao strateški partner.



Pisane vijesti