Potpredsjednik Vlade Mimica primio predsjednika Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe Keitha Whitmorea

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/potpredsjednik_vlade_mimica_primio_predsjednika_kongresa_lokalnih_i_regionalnih_vlasti_vijeca_europe_keitha_whitmorea.jpg

Mr. sc. Neven Mimica, potpredsjednik Vlade za unutarnju, vanjsku i europsku politiku primio je danas g. Keitha Whitmorea, predsjednika Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe.

G. Whitmore čestitao je na uspjehu Hrvatske u pregovorima za članstvo u Europskoj uniji koji će biti okrunjen pristupanjem Hrvatske Uniji sljedeće godine. Tijekom procesa približavanja Uniji Hrvatska je učinila mnogo i na planu razvoja lokalnih i regionalnih razina vlasti koje su vidljive u aktivnom sudjelovanju lokalnih i regionalnih čelnika na sastancima Kongresa te u Odboru regija EU-a s kojim VE usko surađuje. Posebice se ističe djelovanje Hrvatske na poboljšanju standarda manjina u lokalnim zajednicama te bi u tom smislu Hrvatska svoje iskustvo mogla podijeliti s mnogim drugim zemljama, istaknuo je g. Whitmore.
Potpredsjednik Vlade Mimica naglasio je da je jedan od prioriteta ove Vlade decentralizacija Hrvatske te oslobađanje razvojnog potencijala lokalnih i regionalnih zajednica kojima će se dati veća politička i financijska autonomija, ali i veća odgovornost za vlastiti napredak. U tom smislu, Vlada je već krenula s radom na mnogim projektima i zakonodavnim prijedlozima koji bi do 2017. godine trebali stvoriti okvir za održivi razvoj zajednica na lokalnoj i regionalnoj razini.




Pisane vijesti