Potpredsjednik Vlade Mimica u Prištini o suradnji Hrvatske i Kosova

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/potpredsjednik_vlade_mimica_u_pristini_o_suradnji_hrvatske_i_kosova.jpg

Potpredsjednik Vlade za unutarnju, vanjsku i europsku politiku Neven Mimica boravio je 17. rujna u Prištini, gdje mu je domaćin bio Hajredin Kuçi, potpredsjednik Vlade Republike Kosovo i ministar pravosuđa.

Tijekom boravka u Prištini potpredsjednik Vlade Mimica susreo se i s predsjednicom Republike Kosovo Atifetom Jahjaga, predsjednikom Skupštine Republike Kosovo Jakupom Krasniqijem, predsjednikom Vlade Republike Kosovo Hashimom Thaçijem, potpredsjednicom Vlade i ministricom trgovine i industrije Mimozom Kusari-Lila te s ministrom unutarnjih poslova Republike Kosovo Bajramom Rexhepijem.

Na održanim sastancima obostrano je izraženo zadovoljstvo odnosima Hrvatske i Kosova u svim aspektima suradnje te su razmotrene mogućnosti njihovog daljnjeg unaprjeđenja, posebice u području gospodarstva, s naglaskom na jačanje trgovinske suradnje i poticanje investicija.

Potpredsjednik Vlade Neven Mimica prenio je punu hrvatsku potporu Kosovu na njegovom putu u euroatlantske integracije te je izrazio spremnost Hrvatske da vlastitim iskustvom pomogne u provedbi sveobuhvatnih institucionalnih, pravnih i ekonomskih reformi povezanih s procesom pristupanja Europskoj uniji.



Pisane vijesti