Potpredsjednik Vlade Neven Mimica primio izaslanstvo Europskog sveučilišnog sportskog saveza

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/potpredsjednik_vlade_neven_mimica_primio_izaslanstvo_europskog_sveucilisnog_sportskog_saveza.jpg

Potpredsjednik Vlade Mimica primio je izaslanstvo Europskog sveučilišnog sportskog saveza koje boravi u službenom posjetu Republici Hrvatskoj, u okviru evaluacije kandidature Zagreba i Rijeke za domaćinstvo Europskih sveučilišnih igara 2016. godine.

Potpredsjednik Vlade Mimica istaknuo je punu potporu Vlade Republike Hrvatske kandidaturi Zagreba i Rijeke za domaćinstvo europske Univerzijade. Naglasio je značaj koji Vlada pridaje razvoju sporta obzirom na njegovu opću društvenu ulogu, kao i utjecaj koji događanja poput europske Univerzijade imaju u promicanju sportske aktivnosti među studentima i mladima.

Potpredsjednik Vlade Mimica naglasio je političku, organizacijsku te širu društvenu potporu kandidaturi Zagreba i Rijeke, pri čemu bi sudjelovanje više od 4.000 studenata iz više od 40 europskih zemalja doprinijelo promociji hrvatskih sveučilišta, studentskog sporta te hrvatskog turizma.



Pisane vijesti