Potpredsjednik Vlade Neven Mimica primio u oproštajni posjet veleposlanicu Helenske Republike Ouraniu Arvaniti

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/potpredsjednik_vlade_neven_mimica_primio_u_oprostajni_posjet_veleposlanicu_helenske_republike_ouraniu_arvaniti.jpg

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske mr. sc. Neven Mimica primio je danas u oproštajni posjet veleposlanicu Helenske Republike u Republici Hrvatskoj Ouraniu Arvaniti.

Veleposlanica Arvaniti je posebno istaknula zadovoljstvo svojim mandatom za vrijeme kojega je Republika Hrvatska primljena u NATO savez dok je Ugovor o pristupanju Hrvatske u Europsku uniju trenutno u završnoj fazi ratifikacije u parlamentima država članica.
U nastavku susreta raspravljalo se o važnosti nastavka politike proširenja na području jugoistočne Europe gdje članstvo Hrvatske u Uniji pridonosi jačanju stabilnosti u regiji i nastavku procesa proširenja. Sugovornici su izrazili obostrano zadovoljstvo dobrim bilateralnim odnosnima te su naglasili i važnost buduće suradnje u kontekstu nadolazećega predsjedavanja Helenske Republike u prvoj polovici 2014. godine.




Pisane vijesti