Potpredsjednik Vlade s predstavnicima Dubrovačko–neretvanske županije o privatizaciji Hotela Maestrald.d.

Na poziv Damira Polančecpotpredsjednika Vlade Republike Hrvatskdanas je u Banskim dvorimodržan sastanak s Mirom Buconić, županicom Dubrovačko-neretvanske županijDubravkom Šuicom, gradonačelnicom Grada DubrovnikFranom Matušićem, saborskim zastupnikom, Davorkom Obuljenom, direktorom Hotela Maestral, te Eduardom Andrićem, predsjednikom Sindikata turizma i usluga Hrvatske.

Na poziv Damira Polančeca, potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske, danas je u Banskim dvorima, održan sastanak s Mirom Buconić, županicom Dubrovačko-neretvanske županije, Dubravkom Šuicom, gradonačelnicom Grada Dubrovnika, Franom Matušićem, saborskim zastupnikom, Davorkom Obuljenom, direktorom Hotela Maestral, te Eduardom Andrićem, predsjednikom Sindikata turizma i usluga Hrvatske.

Na sastanku se isključivo razgovaralo o privatizaciji Hotela Maestral d.d. Svi sudionici sastanka dali su svoja razmišljanja sa zajedničkim naglaskom da su za razvoj tvrtke neophodne daljnje investicije od strane kvalitetnih strateških partnera.

Istaknuta je važnost zadržavanja radnih mjesta, te važnost da potencijalni ponuditelj relevantnim jamstvima jamči realizaciju poslovnog plana. Sudionici sastanka složili su se da je potrebno podići kategorizaciju objekata, dovesti kvalitetnog strateškog partnera i produžiti turističku sezonu s tri na 12 mjeseci.
Glede dodjele dionica jedinicama lokalne i područne samouprave bez naknade, čija se mogućnost spominjala u medijima i uspoređivala s Gradom Opatijom, konstatirano je da se ovdje ne radi o imovinsko-pravnim sporovima, te je naglašena nemogućnost dodjele dionica Maestrala bez naknade.
Sastanak je protekao u korektnijem ozračju od onoga kakav se, pojedinim izjavama u medijima, stvarao u javnosti. Potpredsjednik Vlade Damir Polančec istaknuo je da je otvoren za razgovore sa čelnicima županije i grada u vezi privatizacije ostalih društava na području Dubrovačko – neretvanske županije, te je odbacio tvrdnje pojedinih lokalnih dužnosnika o višekratnim odgodama dogovorenih sastanaka na tu temu.




Pisane vijesti