Potpredsjednica Kosor s predstavnicima udruge «Roda»

Potpredsjednica Vlade i ministrica obiteljbranitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas s predstavnicima udruge «Roda».

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas s predstavnicima udruge «Roda».

Potpredsjednica Kosor rekla je na sastanku kako će se po hitnom postupku pristupiti izmjenama odredbi Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju koje se odnose na plaćanje naknade ženama na bolovanju zbog čuvanja trudnoće od strane poslodavaca. Predstavnice udruge «Roda» potpredsjednica Kosor izvijestila je kako je u tijeku donošenje Nacionalne strategije o ravnopravnosti spolova, a kao predsjednica Savjeta za populaciju politiku najavila je i skoro usvajanje Nacionalne populacijske politike.

Predstavnice udruge «Roda» izrazile su zadovoljstvo najavljenim izmjenama Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju, a tijekom sastanka upoznale su potpredsjednicu Kosor sa svojim trenutnim aktivnostima koje imaju za cilj rješavanje prioritetnih obiteljskih potreba.

Potpredsjednica Kosor podsjetila je kako su u mandatu ove Vlade već napravljeni značajni pomaci u cilju zaustavljanja negativnog demografskog trenda, kao što su primjerice povećanje iznosa rodiljnih naknada i uvođenje mogućosti korištenja trogodišnjeg rodiljnog dopusta za blizance, treće i svako naredno dijete.

Predstavnice udruge «Roda» zatražili su od potpredsjednice Kosor pokroviteljstvo nad obilježavanjem 5. obljetnice rada udruge, koje će se održati 9. rujna, što je ona i prihvatila.



Pisane vijesti