Potpredsjednik Vlade Uzelac s delegacijom Kraljevine Španjolske i UNDP-a

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske prof. dr. sc. Slobodan Uzelac, sa suradnicima, primio je danas u Banskim dvorima u radni posjet delegaciju Kraljevine Španjolske koju je predvodio veleposlanik u RH Manuel Salazar Palma i delegaciju Ureda UNDP-a u Hrvatskoj na čelu sa šefom Ureda Yurijem Afanasievim.

Na sastanku se razgovaralo o dosadašnjim aktivnostima te postignutim rezultatima programa UN-ovog Fonda za ostvarivanje Milenijskih ciljeva razvoja (Fond MDG-F) kojeg u Republici Hrvatskoj provode UN agencije u suradnji s Vladom Republike Hrvatske i uz podršku Kraljevine Španjolske, kao osnivača MDG Fonda. Istaknuta je vrlo uspješna suradnja Ureda potpredsjednika Vlade s Uredima UNDP-a i UNHCR-a na projektima razvoja i revitalizacije slabije razvijenih hrvatskih regija, prevencije sukoba na tim područjima, socijalne uključenosti te projektima lokalnog razvoja i stvaranju uvjeta socijalno-ekonomskog oporavka područja posebne državne skrbi, te ostalim projektima pomoći usmjerenim najosjetljivijim skupinama koje žive na tim područjima.

Na sastanku su, između ostaloga, dogovorene smjernice buduće suradnje i potpore Ureda potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske u provedbi projekta MDG Fonda, koji se u Republici Hrvatskoj provodi pod naslovom "Socijalna uključenost i prevencija sukoba u ratom pogođenim krajevima", do polovice 2011. godine u ukupnoj vrijednosti od 3 milijuna američkih dolara.



Pisane vijesti