Predsjednica Vlade Jadranka Kosor s rabinom Arthurom Schneierom

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor primila je danas u Banskim dvorima predsjednika Zaklade „Appeal of Conscience“ rabina Atrhura Schneiera. Čestitala mu je na visokom odlikovanju Republike Hrvatske koje mu je danas uručeno i zahvalila na svemu što čini u potpori Republici Hrvatskoj te u uklanjanju predrasuda i širenju tolerancije i dijaloga među narodima.

Cijenim sve što radite na uspostavljanju mira i stabilnosti, rekla je premijerka Kosor. Upoznala ga je i s najvišim standardima u zaštiti prava manjina u Hrvatskoj te sa Zakonom o suzbijanju diskriminacije. Također je naglasila kako hrvatski obrazovni sustav podučava o holokaustu, što je od izuzetne važnosti za demokratsku budućnost zemlje.

Rabin Schneier istaknuo je da je jedan od razloga ustrajnog rada Zaklade taj da se povijest ne zaboravi i ne ponovi. Čestitao je predsjednici Vlade na njezinoj regionalnoj politici promicanja mira i stabilnosti. Istaknuo je središnju ulogu predsjednice Vlade u završetku pregovora s Europskom unijom i zaključio kako se time upisala u povijest hrvatskog naroda. Rabin Schneier je predsjednici Vlade zaželio da uspješno nastavi raditi na promicanju europskih vrijednosti u jugoistočnoj Europi.



Pisane vijesti