Predsjednica Vlade Kosor s predsjednikom RH Mesićem

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednica_vlade_kosor_s_predsjednikom_rh_mesicem.jpg

ZAGREB, 29. srpnja 2009. (Hina) - Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor rekla je nakon današnjeg razgovora s predsjednikom Stjepanom Mesićem o vojnim objektima koji nisu u funkciji, da će se osnovati tijelo koje će razmotriti na koji način te objekte najbolje iskoristiti.

Dogovorili smo se da već sutra Vlada na sjednici donese odluku o osnivanju tijela koje bi počelo raditi na rješavanju tog problema, a koje bi do kraja rujna trebala razvrstati te objekte i predložiti što s njima, najavila je Kosor.

Rekla je da postoji ideja da jedan dio objekata ide u koncesiju, da dio bude u nekoj gospodarskoj funkciji ili pod lokalnom upravom i samoupravom, a razmotrit će se i mogu li se neki od njih prodati.

Najavila je da će u tom tijelu biti predstavnici Ureda predsjednika, Ministarstva obrane, Glavnog stožera Oružanih snaga RH, Središnjeg državnog ureda za upravljanje državnom imovinom i Hrvatskog fonda za privatizaciju.

Riječ je o velikoj vojnoj imovini, o objektima i terenima u koje su uložena velika sredstva, istaknuo je Mesić, navevši kao primjer aerodrom Željavu na granici s BiH, u čiju je gradnju uloženo pet milijardi američkih dolara. Dodao je da ima još stotine drugih objekata koji opterećuju vojsku i fondove, a nisu u funkciji.



Pisane vijesti