Predsjednica Vlade: makroekonomska stabilnost i usklađivanje zakonodavstva s EU apsolutni prioriteti Vlade

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednica_vlade_makroekonomska_stabilnost_i_uskladivanje_zakonodavstva_s_eu_apsolutni_prioriteti_vlade.jpg

ZAGREB, 16. srpnja 2009. (Hina) - Predsjednica Vlade Jadranka Kosor poručila je na današnjoj sjednici Vlade da, uz ostvarivanje makroekonomske stabilnosti zemlje, jedan od apsolutnih prioriteta u radu Vlade ostaju poslovi vezani uz ulazak Hrvatske u EU, odnosno usklađivanje s eurozakonodavstvom.

"Uz jačanje gospodarstva i makroekonomske stabilnosti, jedan od apsolutnih prioriteta je ulazak u EU", rekla je Kosor otvarajući drugu sjednicu Vlade pod njenim predsjedanjem.

Pozvala je pritom ministre da daju svoj maksimalni doprinos.

"Punim jedrima naprijed, na to vas ohrabrujem i pozivam", rekla je Kosor i dodala da je do sada veći dio posla odrađen.

Od planiranih 75 za ovu godinu, s eurozakonodavstvom je usklađeno 65 hrvatskih zakona, navela je i naglasila da će se usklađivanje nastaviti "s još većim intenzitetom".

"Jako malo ćemo se odmarati ovo ljeto", poručila je premijerka ministrima i istaknula da će Vlada svoj posao u potpunosti obaviti, i to bez zastoja.

"U tome poslu nema zastoja. Želimo odraditi svoj dio i reći - evo gospodo, mi smo svoj dio posla obavili", rekla je Kosor u uvodnom dijelu sjednice.



Pisane vijesti