Priopćenje s 2. sjednice Vlade Republike Hrvatske

Na zatvorenom dijelu svoje današnje sjednice Vlada Republike Hrvatske odbila je amandmane na Prijedlog rebalansa Državnog proračuna za 2009. godinu.

Vlada je odredila članice Hrvatskog društva LNG Hrvatska d.o.o. koje će zastupati interese Republike Hrvatske i sudjelovati u izgradnji terminala za ukapljeni prirodni plin na otoku Krku te s Vladom RH potpisati ugovor o suradnji i osnivanju društva LNG Hrvatska d.o.o. Radi se o INA- Industriji Nafte d.d., Hrvatskoj elektroprivredi d..d. i tvrtki Plinacro d.o.o. One će kao LNG Hrvatska d.o.o. steći 25 posto udjela u društvu Adria LNG d.o.o.

Donesen je Zaključak u vezi s Memorandumom o razumijevanju o suradnji između Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Ravnateljstva policije i Sjedišta federalna policije Savezne Republike Njemačke. Radi se o Memorandumu koji je potpisan kako bi se olakšao rad lokalnih ustrojstvenih jedinica na području javne sigurnosti u odnosu na njemačke turiste koji posjećuju hrvatsku obalu. Zadaća njemačkih policijskih službenika, koji će boraviti u Hrvatskoj od 1. srpnja do 1. rujna 2009. godine, je pomoći hrvatskoj policiji u obavljanju njezinih dužnosti, posebice u odnosu na unaprjeđenje komunikacije s njemačkim turistima te u prevenciji kaznenih djela i prekršaja kao i u unaprjeđenju sigurnosti prometa.

Vlada je Hrvatskome saboru uputila pozitivna mišljenja na Izvješće o radu i poslovanju Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje za 2008. godinu, Prijedlog rezolucije o zloćudnim tumorima te na Godišnje izvješće o radu Upravnog vijeća Hine od 1. svibnja 2008. godine do 30. travnja 2009. godine.

U skladu sa Zakonom o Vladi Republike Hrvatske, na današnjoj sjednici Vlada je donijela niz razrješenja i imenovanja, s obzirom na to da su prema Zakonu svi dužnosnici dužni staviti svoj mandat na raspolaganje nakon imenovanja nove Vlade.



Pisane vijesti | Priopćenja