Predsjednica Vlade o ratifikaciji arbitražnog sporazuma

STOCKHOLM,4. studenog 2009.(Hina) - Hrvatska premijerka Jadranka Kosor izjavila je u srijedu u Stockholmu kako je uvjerena da će arbitražni sporazum biti ratificiran i u hrvatskom i u slovenskom parlamentu te poručila njegovim protivnicima da ga dobro prouče.

"Ovo je kraj velikog posla i početak drugoga, ratifikacije sporazuma. Vjerujem da će taj posao biti obavljen na zadovoljstvo obiju zemalja, da će to učiniti i hrvatski i slovenski parlament", rekla je hrvatskim novinarima premijerka Kosor pošto je u sjedištu švedske vlade potpisala arbitražni sporazum sa slovenskim kolegom Borutom Pahorom.

Premijerka je dodala da će i Hrvatska utjecati na popis mogućih arbitara koji će sastaviti predsjednik Europske komisije i povjerenik za proširenje, s kojeg će dvije zemlje ili predsjednik Međunarodnog suda pravde imenovati predsjednika i dva člana arbitražnog suda.

"To je jedan od sljedećih koraka na kojem ćemo raditi, ali mislim da trebamo razmišljati pozitivno, a ne tako da bi nas netko u tom procesu mogao prevariti. Mislim da nema razloga vjerovati da bi netko imao skrivene namjere protiv Hrvatske", rekla je Kosor.



Pisane vijesti