Predsjednica Vlade o referendumu: Vladina je obveza držati se zakona

ZAGREB, 3. rujna 2010.(Hina) - Premijerka Jadranka Kosor izjavila je danas, upitana o tome hoće li biti proveden referendum o izmjenama Zakona o radu (ZOR) te o stavu sindikata nezadovoljnih Vladinim izvješćem o postupku prikupljanja potpisa za referendum, kako je Vlada obavila svoja posao te da je obveza Vlade držati se zakona.

"Sve smo rekli o referendumu, sve smo rekli o tome. Vlada je obavila svoja posao i radi svoj posao. Vlada će se držati hrvatskih zakona i to nam je obveza, a neki očito misle da se ne treba držati zakona kao pijan plota, a mi mislimo da treba i da je to naša obveza", kratko je kazala Kosor novinarima ispred središnjice HDZ-a nakon redovite sjednice Predsjedništva te stranke.

Vlada je na jučerašnjoj sjednici izvijestila kako su utvrđene brojne nepravilnosti pri provjeri birača koji su se izjašnjavali za raspisivanje referenduma o izmjenama Zakona o radu (ZOR). Samo za oko 300 tisuća osoba nije pronađeno ništa sporno, a od 815.826 potpisa utvrđeno je da 92.229 uopće nemaju status birača.

Za održavanje referenduma potrebno je 450.000 potpisa , a vlada je za to u rebalansu proračuna osigurala 170 milijuna kuna.



Pisane vijesti