Predsjednica Vlade o sastanku s oporbenim čelnicima

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednica_vlade_o_sastanku_s_oporbenim_celnicima.jpg

KRAPINA, 8. ožujka 2011. (Hina) - Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor rekla je danas odgovarajući na novinarski upit o sastanku s čelnicima oporbenih stranaka dogovorenim za četvrtak da će razgovarati o tome kako tko može pomoći da završimo pregovore o pristupanju Europskoj uniji do kraja lipnja.

"U ozračju gdje je malo konstruktivnog želim da razgovaramo o tome tko, što i na koji način može pridonijeti završetku pregovora", izjavila je predsjednica vlade novinarima za današnjeg posjeta Krapini i tekstilnoj tvrtki "Kotka".

"To je povijesni strateški cilj i ne možemo mi u vladi iz sve snage raditi, a da nitko drugi u tome osim na deklarativnoj razni ne pomaže. Vjerujem da je za većinu stranaka završetak pregovora povijesni cilj kao i za stranke vladajuće koalicije", rekla je premijerka Kosor.

"Mi imamo velike šanse to zatvoriti, odnosno završiti (pregovore), ali u tom poslu svakako da vlada mora imati potporu. To je samo po sebi jasno i to je najvažniji razlog zbog kojeg sam pozvala i uputila pisani poziv čelnicima parlamentarnih stranaka, ni na čiji nagovor, pogotovo ne ni na čiji pritisak", istaknula je.

"Špekulacije koje iznose danas neki dnevni listovi nisu samo neistinite, nego je to još samo jedan pokušaj kojim se želi udariti, ali to je sada nevažno, bitno je da se nađemo", dodala je.

Kazala je kako "vjeruje da će se većina čelnika parlamentarnih stranaka odazvati i da ćemo mi iz vlade moći prezentirati što je učinjeno, posebno vezano uz Poglavlje 23".

Podsjetila je da je jučer poslala pismo potpredsjednici Europske komisije Viviane Reding s akcijskim planom kojim, kako je rekla, "naznačujemo kada ćemo i na koji način" riješiti preostala pitanja. "I s tim također želim upoznati čelnike oporbenih stranaka i o tome s njima razgovarati", dodala je premijerka Kosor.



Pisane vijesti