Predsjednica Vlade otvorila Laboratorij Croatiakontrole d.o.o.

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednica_vlade_otvorila_laboratorij_croatiakontrole_d_o_o.jpg
ZAGREB, 23. studenog 2009. (Hina) - Tvrtka Croatiakontrola koja se bavi kontrolom kakvoće i količine robe u prometu, u prvom redu poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, osobito žitarica, uljarica i stočne hrane, danas je otvorila svoj novi laboratorij i poslovni prostor, u čiju je gradnju i opremanje uloženo oko 15 milijuna kuna.

Novi je objekt, s laboratorijem koji se prostire na 600 četvornih metara, otvorila predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor koja je istaknula da će u sljedećoj godini najvažniji stupovi rada Vlade biti podupiranje i jačanje gospodarstva, očuvanje postojećih i otvaranje novih radnih mjesta na putu izlaska iz krize.

Dajući potporu novom poslovnom zamahu tvrtke Croatiakontrola, premijerka ga je stavila i u kontekst aktualnog trenutka i želje da se što prije iziđe iz krize. To pokazuje i vaš primjer investiranja u modernizaciju, u razvoj, u snažniji nastupa na domaćem i stranom tržištu, naglasila je.

Istaknula je i značaj kontrole kakvoće robe u sustavu sigurnosti hrane i zaštite potrošača.

Interes je Republike Hrvatske da laboratoriji i ispitivanje hrane ispunjavaju međunarodne standarde, kazala je Kosor podsjećajući da je Hrvatska u tom području uskladila svoje zakonodavstvo s europskim.

Direktor i većinski vlasnik Croatiakontrole Ivo Delonga najavio je da tvrtka, koja trenutačno zapošljava 54 djelatnika, u idućih pola godine do godinu dana namjeravaju zaposliti pet do 15 novih djelatnika.



Pisane vijesti

Dokumenti