Predsjednica Vlade položila temeljni kamen školske sportske dvorane u Višnjevcu

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednica_vlade_polozila_temeljni_kamen_skolske_sportske_dvorane_u_visnjevcu.jpg

OSIJEK,11. srpnja, 2011.(Hina) - Predsjednica Vlade Jadranka Kosor položila je danas temeljni kamen za gradnju nove školske dvorane u Osnovnoj školi "Višnjevac" pored Osijeka te početak dogradnje te škole, u što će biti uloženo ukupno 15 milijuna kuna.

Izjavila je kako je to dobar primjer stvaranja boljih uvjeta za obrazovanje i šport te da vlada sudjeluje sa 65 i grad Osijek s 35 posto u ulaganju. Naglasivši kako je bitan ravnomjeran razvoj svih hrvatskih krajeva te populacijska politika, podsjetila je kako se unatoč svim teškoćama i rebalansima unazad tri godine izdvajalo po četiri milijarde na godinu za rodiljne i socijalne naknade te se posebno skrbilo za socijalno najosjetljiviju populaciji. Premda je ovo izborna godina, Kosor je pozvala da se ne radi za usko stranačke interese, već da "svi zajedno radimo za bolju budućnost".

Ravnatelj višnjevačke osnovne škole Dane Končar izrazio je zadovoljstvo što će jedna od najvećih osječkih škola napokon dobiti primjerenu športsku dvoranu te što će se škola dograditi jer to podrazumijeva i stvaranje uvjeta za rad u jednoj smjeni. Školu pohađa 650 učenika u 27 razreda, a taj prigradski dio Osijeka ima oko 6000 stanovnika.

Športska dvorana od 2600 četvornih metara bit će izgrađena u školskom dvorištu, a izvođač radova je osječka građevna tvrtka "Gradnja".



Pisane vijesti

Dokumenti