Predsjednica Vlade položila vijence u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednica_vlade_polozila_vijence_u_povodu_dana_pobjede_i_domovinske_zahvalnosti_i_dana_hrvatskih_branitelja.jpg

ZAGREB, 4. kolovoza 2010. (Hina) - U prigodi obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja vijence su na Mirogoju položila najviša državna izaslanstva, kao i izaslanstvo Grada Zagreba.

Izaslanstvo ureda predsjednika u kojem su bili načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga general zbora Josip Lucić, general bojnik Krešimir Kašpar i poseban savjetnik za branitelje Fred Matić vijence su položili kod spomenika Glas hrvatske žrtve - zid boli, na grobnicu Narodnih heroja, na Središnji križ u Aleji hrvatskih branitelja te na zajedničku grobnicu za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju.

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor s izaslanstvom i udrugama branitelja položila je vijence i zapalila svijeće na Gradskom groblju Mirogoj, kod Spomenika Glas hrvatske žrtve - zid boli, kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata te na grobu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Izaslanstvo Hrvatskoga sabora predvođeno s predsjednikom Sabora Lukom Bebićem položilo je vijence i zapalilo svijeće kod spomenika Glas Hrvatske žrtve - zid boli, u Aleji poginulih Hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, na grob prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana te na Zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata kod Krematorija.

Izaslanstvo Grada Zagreba na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem položilo je vijence kod spomen obilježja - Zid boli, na Središnji križ u Aleji hrvatskih branitelja, na grob prvog hrvatskog predsjednika, te na zajedničku grobnicu za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju.



Pisane vijesti