Predsjednica Vlade posjetila finski znanstveno-istraživački centar Micronovu

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednica_vlade_posjetila_finski_znanstveno_istrazivacki_centar_micronovu.jpg

ZAGREB, 13. travnja 2010. (Hina) - Micronova, istraživački centar za mikrotehnologiju i nanotehnologiju koji je u utorak za službenog posjeta Finskoj obišla premijerka Jadranka Kosor s hrvatskim izaslanstvom, djeluje od 2002. i u njemu radi 360 istraživača koji su pomogli pretvaranju te zemlje u uglednu tehnološku silu.

Finski tehnički istraživački centar (VTT) i sveučilište Aalto zajednički upravljaju Micronovom, kako bi razvijali nove tehnologije, školovali inženjere i pomogli finskoj industriji. Ukupna ulaganja Micronove iznose osam milijuna eura, po podatcima za 2009., rekli su njezini voditelji hrvatskom izaslanstvu za posjeta.

Institut "Ruđera Boškovića" uspostavio je suradnju s finskim sveučilištem Jyvaskylom i zahvaljujući toj suradnji ostvarit će se međunarodna ljetna škola nanotehnologije od 19. do 29. rujna ove godine u Dubrovniku. Ta bi škola trebala prerasti u tradiciju i uz hrvatske stručnjake privući i njihove kolege iz regije.



Pisane vijesti