Predsjednica Vlade doputovala u Bugarsku

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednica_vlade_doputovala_u_bugarsku.jpg

SOFIJA, 14. travnja 2010. (Hina) - Predsjednica hrvatske vlade Jadranka Kosor doputovala je u srijedu u službeni posjet Bugarskoj gdje će s visokim bugarskim dužnosnicima razgovarati o bilateralnim i drugim odnosima.

Hrvatska premijerka prvo će se sastati sa svojim domaćinom, bugarskim premijerom Bojkom Borisovim, a nakon razgovora bit će potpisan Memorandum o suradnji između Agencije za promicanje izvoza i ulaganja Republike Hrvatske i InvestBulgarije.

Jadranka Kosor će se tijekom svog jednodnevnog posjeta Sofiji sastati i s predsjednicom Narodnog Sobranja Bugarske Ceckom Cačevom, te s bugarskim predsjednikom Georgijom Prvanovim.

Hrvatska i Bugarska imaju dobre političke odnose o čemu svjedoče i redoviti susreti političara dviju zemalja. Bugarski predsjednik Georgij Prvanov u veljači je u Zagrebu nazočio inauguraciji novog hrvatskog predsjednika Ive Josipovića, dok je predsjednica bugarskog parlamenta u studenome prošle godine bila u posjetu Zagrebu.

Hrvatska premijerka i bugarski premijer povezani su i stranački, a posljednji puta su se sreli prošloga tjedna u Pragu na večeri s američkim predsjednikom Barackom Obamom.



Pisane vijesti