Predsjednica Vlade s ministrom trgovine i industrije Arapske Republike Egipta

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor sastala se danas u Banskim dvorima s ministrom trgovine i industrije Arapske Republike Egipta Rachidom Mohamedom Rachidom u čijoj su se pratnji nalazili i brojni egipatski gospodarstvenici.

Na sastanku se razgovaralo o unaprjeđenju gospodarske suradnje između dviju zemalja. Egipatsko izaslanstvo iznijelo je čitav niz prijedloga suradnje od bankarstva, telekomunikacija, energetike, turizma te mnogih drugih gospodarskih grana.

Predsjednica Vlade Kosor istaknula je kako ima puno prostora za daljnju suradnju te pritom spomenula priliku koju pružaju hrvatske luke. U vrijeme krize snaženje gospodarstva ima iznimnu važnost, a ulazak Hrvatske u Europsku uniju otvorit će i nove vidove suradnje s Egiptom.

Egipatski ministar Rachid posebno je naglasio važnost hrvatskog geoprometnog položaja kao bitnog faktora za egipatsku suradnju s europskim tržištem. Ujedno je prenio pozdrave predsjednika Hosnija Mubaraka i ponovio poziv da predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor posjeti Egipat, što je premijerka načelno i prihvatila.



Pisane vijesti