Predsjednica Vlade s predstavnicima udruge Europa Donna Hrvatska

U povodu Nacionalnog dana borbe protiv raka dojkpredsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor sastala se danas u Banskim dvorima s predstavnicima udruge Europa Donna Hrvatska predvođenima predsjednicom Udruge dr. Nadom Kraljević.

Sastanku su nazočili i tajnica udruge Europa Donna Hrvatska dr. Senija Brnić te počasni član udruge Europa Donna Hrvatska i predstojnik Klinike za tumore prof. dr. sc. Marko Turić.

U ime udruge Europa Donna predsjednica Nada Kraljević zahvalila je premijerki Kosor što se odazvala tradicionalnoj akciji Dana ružičaste vrpce prošlog vikenda.

Govoreći o Nacionalnom programu ranog otkrivanja raka dojke Nada Kraljević iznijela je podatke da se u europskim zemljama svake 2 minute otkrije jedan slučaj raka dojke, dok svakih 6 minuta zbog te bolesti umire jedna žena. Također, osvrnula se i na novu kampanju „Dan zdrave dojke“. Specifičnost nove kampanje je što je namijenjena zdravim osoba, prvenstveno mladim ženama.

Predsjednica Vlade Kosor i ovom prigodom ponovila je da žene moraju pronaći vrijeme za sebe i dodala da rano otkrivanje bolesti može pomoći izlječenju. Kazala je da Vlada Republike Hrvatske daje apsolutnu potporu radu udruge Europa Donna i ponudila pomoć i u budućnosti.

Na sastanku je zaključeno da je nužno senzibilizirati javnost, pružati informacije te educirati o važnosti odaziva na pregled žena na vrijeme.



Pisane vijesti