Predsjednica Vlade s veleposlanikom Bradtkeom

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor primila je danas u Banskim dvorima dosadašnjeg veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj Roberta A. Bradtkea, koji joj je u toj prigodi prenio osobne pozdrave i čestitke američke državne tajnice Hillary Rodham Clinton.

U poruci državne tajnice predsjednici hrvatske Vlade stoji:

„Poštovana gospođo predsjednice Vlade,

Čestitam Vam na uspješnom imenovanju na mjesto premijerke te na velikoj prekretnici jer ste imenovani prvom ženom na toj dužnosti.

Sjedinjene Američke Države čvrsto podupiru Hrvatsku u njezinim Euro-atlantskim integracijama te visoko vrednuju konstruktivnu ulogu koju je Vaša zemlja preuzela kako na regionalnom tako i na globalnom planu.

Želim Vam puno uspjeha u Vašem novom poslu. Sjedinjene Američke Države raduju se bliskoj suradnji s Vama u cilju jačanja našeg uspješnog partnerstva, a radi promicanja demokratskih vrijednosti i sigurnosti u Hrvatskoj te mira i stabilnosti u Jugoistočnoj Europi i široj međunarodnoj zajednici.“

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor zahvalila je na čestitkama i dobrim željama te ponovo istaknula odlične bilateralne odnose Hrvatske i SAD-a. Također je zahvalila Sjedinjenim Američkim Državama na potpori pruženoj našoj zemlji prilikom ulaska u NATO, kao i na potpori na hrvatskom putu u Europsku uniju. Veleposlaniku Bradtkeu predsjednica Vlade odala je priznanje za osobni doprinos unaprjeđenju odnosa između dviju zemalja tijekom svoga mandata.



Pisane vijesti