Predsjednica Vlade sa zamjenikom predsjednika Vlade Mađarske

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor sastala se u Banskim dvorima sa zamjenikom predsjednika Vlade Republike Mađarske i ministrom uprave i pravosuđa Tiborom Navracsicsom.

Predsjednica Vlade Kosor iskoristila je prigodu i zahvalila cijeloj mađarskoj Vladi i narodu na potpori Hrvatskoj pri ulasku u Europsku uniju i naglasila kako nam je velika želja da se potpisivanje pristupnog ugovora Europskoj uniji dogodi za vrijeme mađarskog predsjedanja sljedeće godine, a Hrvatska će učiniti sve što može da se to tako i dogodi. To bi bio još jedan povijesni most koji bi povezivao naše dvije zemlje, kazala je predsjednica Kosor i dodala kako Hrvatsku i Mađarsku ne povezuje samo suradnja na gospodarskom i političkom planu, već i pravo, istinsko prijateljstvo.

Zamjenik predsjednika Vlade Republike Mađarske Tibor Navracsics izjavio je kako se duboko nada da će Hrvatska potpisati pristupni ugovor za ulazak u Europsku uniju u Budimpešti, za vrijeme mađarskog predsjedanja, te da Hrvatska ima punu podršku Republike Mađarske na svom europskom putu. S tim u vezi, zamjenik predsjednika Vlade Navracsics ponudio je razmjenu iskustava u reformi pravosuđa.

Također, razgovaralo se i o gospodarstvu te je zaključeno kako na tom području ima još iznimno mnogo prostora za daljnju suradnju, posebno na području energetike.
Na sastanku je naglašena važnost nacionalnih manjina, kako mađarske u Hrvatskoj tako i hrvatske u Mađarskoj.




Pisane vijesti