Predsjednica Vlade u Bjelovaru

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednica_vlade_u_bjelovaru.jpg

BJELOVAR, 29. rujna 2009. (Hina) - Bjelovar danas obilježava svoj dan kao spomen na dan kad se obranio od napada bivše JNA i kad su postrojbe hrvatske vojske i policije osvojile vojarnu i u njoj veliku količinu oružja koje je poslije bilo nužno za oslobađanje mnogih okupiranih dijelova Hrvatske.

Tog je dana poginulo 16 branitelja i civila kad je oficir JNA izazvao eksploziju tzv. Barutane, skladišta s velikom količinom eksploziva, streljiva i oružja nedaleko od grada.

Na svečanoj sjednici na kojoj su bili mnogi gosti, među kojima i predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor, potpredsjednica Đurđa Adlešić, ministri Gordan Jandroković i Damir Bajs, predstavnici drugih ministarstava, saborski zastupnici, pripadnici vojske, policije te udruga iz Domovinskog rata, gradonačelnik Antun Korušec govorio je o razvoju Bjelovara.

U gradu se izvode radovi na uređenju komunalne infrastrukture, a nastoji se pomoći i gospodarstvu kako bi se očuvala radna mjesta, rekao je bjelovarski gradonačelnik, dodajući da je u tom gradu stopa nezaposlenosti 14,8 posto. Istaknuo je da grad ima nekoliko fakulteta na kojima studira 1350 studenata, a uskoro će se otvoriti još dva pa će Bjelovar postati veleučilišni grad.

Bivša bjelovarska gradonačelnica i potpredsjednica vlade Đurđa Adlešič tom je prigodom rekla kako grad raste i razvija se, na čemu je čestitala gradonačelniku i gradskom vodstvu ističući da oni rade bolje od nje. Također je rekla da je grad počeo i nove projekte te da pokazuje socijalnu osjetljivost u pomoći poduzetnicima kako bi se očuvala radna mjesta.

Premijerka Kosor rekla je tom prigodom da će grad imati potporu vlade, ali ne zato što su dvojica ministara i potpredsjednica iz Bjelovara, nego zbog želje vlade da se razvijaju svi gradovi s dobrim projektima.

Napomenula je kako je vrijeme za donošenje teških odluka te da će proračun za 2010. biti manji od ovogodišnjega. Nastavit će se svi važni projekti koji su dogovoreni, a razgovarat će se o dinamici njihove provedbe. Istaknula je da će u proračunu za iduću godinu biti novca za pomoć gospodarstvenicima u teškoćama kako bi se očuvala radna mjesta, pri čemu je upozorila da se nastavlja štednja na svim razinama - od zabrane kupnje vozila preko kartica do racionalnoga gospodarenja u javnim poduzećima u kojima je država većinski vlasnik. Također je istaknula da će ova vlada izvući Hrvatsku iz krize i završiti pregovore o ulasku u Europsku uniju, a Hrvatska će postati 28 članica EU-a.

Na svečanoj sjednici u povodu Dana grada dodijeljena su i priznanja zaslužnim pojedincima, tvrtkama i ustanovama.



Pisane vijesti

Dokumenti