Predsjednik i članovi Vlade u Rijeci sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina

Predsjednik Vlade Andrej Plenković predsjedat će 5. sastankom Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova, Udruge općina te predsjednikom Odbora za lokalnu (regionalnu) samoupravu u Hrvatskome saboru, u utorak, 11. prosinca 2018. godine, u 12.00 sati, u Rijeci (Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja, Muzejski trg 1).
 
Uoči sastanka, u 11.00 sati, predsjednik Vlade sastat će se s gradonačelnikom Grada Rijeke Vojkom Obersnelom (Gradska uprava Grada Rijeke, Korzo 16). Nakon sastanka, u 11.30 sati, ministrica kulture  Nina Obuljen–Koržinek, ministar turizma Gari Cappelli i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel potpisat će ugovor u vezi projekta Europska prijestolnica kulture – Rijeka 2020.
 
Prvi sastanak u ovome formatu održan je u Zagrebu, 19. prosinca 2016. godine, radi uspostave načela partnerstva u komunikaciji sa svim hrvatskim županijama, gradovima i općinama. Dogovorena je praksa redovitog usklađivanja višerazinskog upravljanja Hrvatskom, radi njezinoga ravnomjernog regionalnog razvoja. Osim u Zagrebu, dosad su sastanci u ovome formatu održani u Požegi, Šibeniku i Varaždinu.
 
Na sutrašnjem sastanku u Rijeci razgovarat će se o promjenama Zakona o sustavu državne uprave, razvojnim sporazumima i Fondu za sufinanciranje EU projekata na regionalnoj razini, upravljanju državnom imovinom te uspostavi sustava gospodarenja otpadom u upravljanju vodnim resursima.
 
Nakon sastanka, u 15.00 sati, predviđeno je potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava Ministarstvu uprave za projekt Optimizacije sustava lokalne i područne (regionalne) samouprave, a potpisat će ga ministar uprave Lovro Kuščević, ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić te ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar.
 
 

Najave