​Predsjednik Vlade Andrej Plenković: Europski tjedan športa poziv je na aktivnost i zdrav život

Slika /Vijesti/2017/09 rujan/23 rujna/PVRH.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sudjelovao je danas na zagrebačkom Jarunu na službenom otvorenju Europskog tjedna športa. Tom je prigodom obišao „Športsko selo“, podijeljeno na dječji kutak, zdravi kutak, kutak za izazove, prezentacijski kutak i rekreacijski kutak.

Čestitao je Središnjem državnom uredu za šport i Delegaciji Europske komisije u Hrvatskoj
na uspješnoj organizaciji trećeg  Europskog tjedna športa koji je privukao veliki broj mladih, klubova, sportaša amatera i profesionalaca. „To je još jedan poziv na aktivnost i zdrav život, timski duh, solidarnost i sve ono čemu šport uči mlade“, istaknuo je.
 
Poručio je da sudjelovanjem u tjednu sporta Vlada želi dati potporu sportašima, koji su u proteklih 25 godina učinili puno za promidžbu Hrvatske, na čemu im Hrvatska treba biti zahvalna.
 
Državna tajnica Janica Kostelić izrazila je zadovoljstvo načinom obilježavanja početka Europskog tjedna sporta, koji će završiti u Vukovaru. „Nadam se da će ovo biti poticaj ljudima da se počnu aktivnije baviti svojim tijelom i naprave nešto dobro za svoje zdravlje“  , poručila je.
 
Branko Baričević, voditelj Predstavništva Europske unije u Hrvatskoj, zahvalio je Vladi u ime Europske komisije na potpori ovo manifestaciji. Naveo je da danas u svim članicama EU počinje Europski tjedan sporta. „Nisam siguran da igdje danas imamo ovako jak sastav kao što imamo u Zagrebu i zahvaljujem i predsjedniku i članovima Vlade koji su došli i pokazali da trebamo biti aktivni, ne samo ovaj tjedan nego i cijelu godinu“, kazao je Baričević.
 
Uz predsjednika Vlade bili su potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić i državna tajnica Središnjeg državnog ureda za šport Janica Kostelić. 

Pisane vijesti