Predsjednik Vlade: Cijena euro supera vraća se na 8 kuna

Predsjednik Vlade RH dr. sc. Ivo Sanader najavio je za petak sjednicu Vlade, na kojoj bi trebalo donijeti odluku o smanjenju trošarine za benzin kako bi se cijena benzina Euro super 95 vratila na osam kuna.

VARŠAVA, 26. travnja 2006. (Hina) - Predsjednik Vlade RH dr. sc. Ivo Sanader najavio je za petak sjednicu Vlade, na kojoj bi trebalo donijeti odluku o smanjenju trošarine za benzin kako bi se cijena benzina Euro super 95 vratila na osam kuna.

"Želim poručiti hrvatskoj javnosti da će Vlada odgovoriti na najnoviji izazov zbog porasta cijena nafte na svjetskom tržištu i donijeti mjere za zaštitu standarda hrvatskih građana", izjavio je premijer Sanader novinarima hrvatskih redakcija koji izvješćuju o njegovu jednodnevnom službenom posjetu Varšavi.

Premijer je ponovio da će sutra od Uprave Ine tražiti izvješće o kalkulacijama na temelju kojih je došlo do poskupljenja benzina.

Sanader je također izjavio kako je naložio nadležnim ministrima da što prije pripreme prijedlog fiksnog smanjenja trošarine za Euro super 95 i Euro dizel.



Pisane vijesti