Predsjednik Vlade: HNS mora odgovoriti zašto smo doživjeli debakl

Predsjednik Vlade dr .sc. Ivo Sanader izjavio je danas da Hrvatski nogometni savez (HNS) treba analizirati što se dogodilo u Cardiffu i zašto, ako su točne informacije, zajednička kandidatura Hrvatske i Mađarske za Europsko prvenstvo 2012. nije dobila ni jedan glas, te da sukladno toj analizi HNS treba povući i konzekvence.

ZAGREB, 19. travnja 2007. (Hina) - Premijer Ivo Sanader izjavio je danas da Hrvatski nogometni savez (HNS) treba analizirati što se dogodilo u Cardiffu i zašto, ako su točne informacije, zajednička kandidatura Hrvatske i Mađarske za Europsko prvenstvo 2012. nije dobila ni jedan glas, te da sukladno toj analizi HNS treba povući i konzekvence.

"Očekujem da HNS ne zatvara oči pred činjenicom da smo doživjeli debakl", kazao je na sjednici Vlade premijer koji je na dobivenoj organizaciji prvenstva čestitao Poljskoj i Ukrajini.

Sanader je istaknuo da su Vlada, gradovi i svi koji su trebali dati jamstva odradila svoj dio posla, a smatra da je "očigledno zakazala druga strana koja je kada smo ulazili u ovakav veliki troboj trebala učiniti puno više".

Podsjetio je također da su Vlada, gradovi, politička vodstva, i vladajući i oporba i u Hrvatskoj i Mađarskoj bili za organizaciju Europskog prvenstva u nogometu 2012., te da je prezentacija bila dobra.

Analizu i sukladno njoj konzekvence koje će povući HNS obrazložio je i činjenicom da je ta kandidatura u jednom trenutku prestala biti samo sportska i postala je općenacionalna akcija. "Nije nam svejedno što nismo dobili", kazao je.

Uz napomenu da se politika neće miješati u sport, da treba pomagati sportu da se stvore uvjeti kakve sport zaslužuje, premijer je poručio da očekuje i odgovore zašto je došlo do ovog debakla.

"Očekujemo od nogometne organizacije da pruže odgovore, a ne trebaju odgovarati politici, nego javnosti", kazao je premijer.

Sanader, kao navijač, očekuje i da će se hrvatska nogometna reprezentacija plasirati na Europsko prvenstvo 2008. u Šicarskoj i Austriji. "Momci dobro stoje, a izbornik dobro radi pa očekujemo da se plasirati", zaključio je premjer Sanader.



Pisane vijesti