Predsjednik Vlade: Izgradnja nasipa na Muri nastojat će se riješiti u duhu suradnje

Pitanje izgradnje nasipa na Muri nastojat će se riješiti u duhu suradnje i europske solidarnosti, rekao je na početku današnje sjednice hrvatske Vlade premijer Ivo Sanader.

ZAGREB, 1. rujna 2006. (Hina) - Pitanje izgradnje nasipa na Muri nastojat će se riješiti u duhu suradnje i europske solidarnosti, rekao je na početku današnje sjednice hrvatske Vlade premijer Ivo Sanader.

Dodao je da je u razgovoru sa slovenskim premijerom Janezom Janšom dogovoreno da se pokuša naći zajedničko stajalište te da se danas sastalo mješovito povjerenstvo koje će razmotriti to pitanje.

"Svrha je izgradnje nasipa na Muri, s jedne i druge strane, zaštiti stanovništvo s obje strane granice od mogućih poplava, ne prejudicirajući sporazum o granici", kazao je Sanader.

Podsjetio je da granica na tom dijelu nije potvrđena međudržavnim ugovorom, ali su potvrđene katastarske općine te istaknuo kako bi trebalo završiti taj nasip na hrvatskom i slovenskom katastarskom dijelu tog područja.

Govoreći o izgradnje nasipa na Muri, premijer je podsjetio na lanjske katastrofalne poplave u Međimurju, nakon čega je hrvatska Vlada i donijela odluku o izgradnji nasipa.



Pisane vijesti