Predsjednik Vlade Milanović čestitao Praznik rada

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović čestitao je hrvatskim građankama i građanima Praznik rada:

„Ovogodišnji Praznik rada Hrvatska obilježava u teškoj gospodarskoj situaciji, najtežoj nakon Domovinskog rata. Godine neodgovornog gomilanja dugova i života iznad stvarnih mogućnosti dovele su nas u krizu i situaciju koja traži veliki zaokret u ponašanju i vođenju države.

Vlada je pokazala spremnost da to učini, ali to je projekt koji može uspjeti samo ako u njemu sudjeluje cijelo društvo. Veliki broj građana dokazao je spremnost na privremena odricanja i strpljenje. Svi mi koji donosimo odluke to moramo cijeniti i dokazati građanima da njihovo odricanje daje rezultate.

Ulaskom u EU, među uređene i razvijene europske države, Hrvatska je dobila priliku da se dokaže kao zrelo i odgovorno društvo koje je spremno i sposobno odlučivati o svojoj budućnosti.

Svjesni smo da građani još ne osjećaju rezultate Vladine reformske politike, ali zbog budućnosti naše države ne smijemo odustati od promjena i nećemo se prepustiti populizmu. Nova radna mjesta, bolji životni standard i sigurnu perspektivu među razvijenim društvima Europe imat ćemo samo ako iskoristimo priliku koja stoji pred nama i svi preuzmemo svoj dio odgovornosti.

Svim hrvatskim građankama i građanima u ime Vlade RH čestitam Međunarodni praznik rada.“



Pisane vijesti