Predsjednik Vlade Milanović i ministar Hajdaš Dončić u Rijeci sa Siimom Kallasom

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović boravi danas u posjetu gradu Rijeci. Uz predsjednika Vlade je ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić.

Po dolasku u Rijeku, premijer Milanović i ministar Hajdaš Dončić sastali su se s potpredsjednikom Europske komisije i povjerenikom za promet Siimom Kallasom.

Na sastanku se razgovaralo o pravcu 5b, odnosno željezničkom koridoru, koji je jedan od glavnih europskih prometnih koridora. Istaknuta je namjera Republike Hrvatske da u narednom razdoblju 2014. – 2020. dovrši prugu Rijeka-Botovo, koja bi se sufinancirala iz EU fondova, za što se već pripremaju projekti, a jedan dio je u realizaciji. Ova je pruga jako važna za podizanje kapaciteta Luke Rijeka jer će pridonijeti bržem i lakšem prijevozu tereta prema središnjoj Europi. Ukupna vrijednost ovog projekta je oko 2 milijarde eura.

Nakon sastanka, predsjednik Vlade Zoran Milanović, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić i potpredsjednik EK Siim Kallas obišli su brodom lučki bazen Luke Rijeka te razgledali kontejnerski terminal i Zagrebačku obalu.



Pisane vijesti