Predsjednik Vlade Milanović: Naš je zadatak od Rijeke napraviti jednu od značajnijih europskih luka

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednik_vlade_milanovic_nas_je_zadatak_od_rijeke_napraviti_jednu_od_znacajnijih_europskih_luka.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović boravi danas u posjetu gradu Rijeci. Uz predsjednika Vlade je ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić. Prije obilaska brodom Luke Rijeka, premijer Zoran Milanović i ministar Siniša Hajdaš Dončić sastali su se s potpredsjednikom Europske komisije i povjerenikom za promet Siimom Kallasom, s kojim su razgovarali o izgradnji željezničke pruge Rijeka-Botovo.

Potom su sudjelovali na svečanosti puštanja u rad novih dviju dizalica Luke Rijeka. Tom je prigodom predsjednik Vlade Zoran Milanović istaknuo da je Rijeka važna i velika luka koja povezuje dobar dio srednje Europe s morem. „Uspješnost svake nacije i svake ekonomije mjeri se u tome koliko je u stanju optimizirati vlastite resurse“, kazao je premijer Milanović ističući da je potencijal Luke Rijeka puno veći od ovoga što danas vidimo. „Naš zadatak je da od Rijeke napravimo jednu od značajnijih europskih luka“.

„Do kraja ovog desetljeća Hrvatska će sigurno imati modernu željezničku prugu od Rijeke do mađarske granice, a onda i Budimpešte. Desetljećima, da ne kažem stoljećima, se na to čekalo. I ne smije se više nikada dogoditi da ovdje kranovi i dizalice budu micani nakon što su već odavno dali svoje. Moramo stalno ulagati, stalno težiti tome da budemo bolji, da budemo uspješniji, jer ulaskom u Europsku uniju se natječemo sa skoro najuspješnijima na svijetu i ta pravila igre, koliko god bila primamljiva, su i zahtjevna i teška“, rekao je predsjednik Vlade.

Istaknuo je da će Vlada učiniti sve, ne samo za Rijeku nego i za druge hrvatske gradove i sredine, kako bi ispunili svoje potencijale i optimizirali ono što već imaju i od toga dobro živjeli. „Čestitam na ovoj investiciji, ali ovo je za mene tek početak jedne velike priče“, zaključio je predsjednik Vlade.



Pisane vijesti