Predsjednik Vlade Milanović s njemačkim vicekancelarom Röslerom

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović sastao se danas u Banskim dvorima s vicekancelarom i saveznim ministrom gospodarstva i tehnologije Savezne Republike Njemačke Philippom Röslerom.

Na sastanku su istaknuti tradicionalno dobri politički i gospodarski odnosi između dvije države. Vicekancelar Rösler čestitao je Hrvatskoj i Sloveniji na danas potpisanom Memorandumu o suglasnosti, koji je ocijenio bitnim kako za ove dvije zemlje, tako i za cijelu Europsku uniju, naglasivši da se raduje skorašnjem pridruživanju Hrvatske 1. srpnja ove godine. Kazao je i da ga u ovom posjetu prati veliko gospodarsko izaslanstvo, što potvrđuje njemački interes za ulaganja u Hrvatsku.

Predsjednik Vlade Zoran Milanović istaknuo je važnost njemačkog gospodarstva za Europu i za Hrvatsku. Govoreći o namjeri Vlade da olakša ulaganje u našu zemlju i maksimalno otvori vrata održivim investicijama, rekao je da su u pripremi dva važna zakona u tom smislu, a radi se o Zakonu o strateškim ulaganjima i Zakonu o poticanju stranih ulaganja. Naglasio je da će ulagači uskoro imati povoljniji zakonodavni okvir.

Nakon sastanka s predsjednikom Vlade, vicekancelar Rösler i njemačko gospodarstveno izaslanstvo sastat će se i s potpredsjednikom Vlade Brankom Grčićem te ministrima Ivanom Vrdoljakom i Gordanom Marasom.



Pisane vijesti