Predsjednik Vlade Milanović u Bruxellesu: Svi pozvani uzvanici dobrodošli su na proslavu

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednik_vlade_milanovic_u_bruxellesu_svi_pozvani_uzvanici_dobrodosli_su_na_proslavu.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović boravi danas u Bruxellesu gdje sudjeluje na sastanku Europskog vijeća i sastanku stranke Europskih socijalista (PES).

U izjavi novinarima, predsjednik Vlade Milanović kazao je da se na sastanku Europskih socijalista razgovaralo o nezaposlenosti mladih i garanciji za mlade. „Na prošlom sastanku Europskog vijeća talijanski premijer Enrico Letto pokrenuo je ovu u temu, ona je važna i tišti mnoge države, pri čemu se neke nose s tim problemom tako da ga nemaju, a nekima je to kamen oko vrata, ne samo Hrvatskoj“.

Komentirao je i Prijedlog zakona o suradnji u kaznenim stvarima s člancima EU i razlikama koje postoje u tumačenju izmjena zakona između Europske komisije odnosno Njemačke i Hrvatske. „Mislim da se gospođa Merkel time ne bavi, da to uopće ne zna i da je ono o čemu mi razgovaramo njoj potpuno nepoznato. Mi volimo gledati svijet iz svog kuta. I ti slučajevi o kojima mi govorimo, iskreno sumnjam da dolaze do Berlina, jer nikada o tome nisam razgovarao, u svojih petnaestak razgovora, s njom. A nije ni moja prethodnica. Budimo malo realniji kada neke stvari procjenjujemo“, kazao je premijer Milanović.

O nedolasku kancelarke Angele Merkel na proslavu pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji, premijer Milanović je kazao da su u Njemačkoj izbori za tri mjeseca i proširenje Europske unije u Njemačkoj nije popularna tema. „Doći na takav skup tri mjeseca prije izbora za političara je najvjerojatnije minus. U tome vidim jedini razlog nedolaska“, kazao je predsjednik Vlade, dodavši da su svi pozvani na proslavu dobrodošli.



Pisane vijesti