Predsjednik Vlade Milanović u Kuparima: Do kraja proljeća trebali bismo imati jasnu situaciju tko će dobiti koncesiju

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednik_vlade_milanovic_u_kuparima_do_kraja_proljeca_trebali_bismo_imati_jasnu_situaciju_tko_ce_dobiti_koncesiju.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović posjetio je danas kompleks Kupari 1, u čijem je sastavu pet nekretnina – Hotel Grand, Hotel Kupari, Hotel Pelegrin – olimpijski bazen te hoteli Goričina 1 i 2. U pratnji predsjednika Vlade bili su ministar turizma Darko Lorencin i predstojnik Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Mladen Pejnović.

Nakon obilaska u izjavi novinarima, predsjednik Vlade Milanović kazao je kako financijska situacija u zemlji nije jednostavna te da BDP i dalje stagnira ili lagano pada, izrazivši očekivanje da u ovoj ili sljedećoj godini počne konačno rasti.

„Ovo su važni i veliki projekti koji bi tome trebali doprinijeti, a država je direktno uključena i njezin rad ili nerad rezultira investicijom ili neinvesticijom. Ovaj kompleks je 19 godina zanemaren zašto je odgovorna hrvatska država, odnosno vlasti zato što se ovdje ništa nije događalo, posebno u zadnjem desetljeću kad je bilo vrijeme konjukture“, rekao je premijer Milanović. Dodao je kako je Vlada u dvije godine napravila jedan kompleksan pravni posao i da je sve spremno za investiciju. „Do kraja proljeća trebali bismo imati jasnu situaciju tko će dobiti koncesiju i pravo građenja na 99 godina i ovdje uložiti više stotina milijuna eura i otvoriti barem 300 radnih mjesta, ovisno o tome kolika bude sezona, a s obzirom na veličinu investicije sezona će biti skoro cijele godine“, pojasnio je.

Premijer Milanović izvijestio je da Vlada radi i na drugim projektima, npr. u Korčuli, gdje je Hotelsko turističko poduzeće privatizirano, istaknuvši kako se ondje stvari miču s mjesta. „Hotelsko poduzeće Imperial na Rabu je sljedeće, Plat, Brijuni, stvari se događaju“ dodao je predsjednik Vlade Milanović i zaključio: „To je ono što Vlada može, ne kao investitor, nego kao ključna snaga koja će otkloniti zapreke investicijama“.



Pisane vijesti