Predsjednik Vlade Milanović: Zahvaljujem slovenskom parlamentu na jednoglasnoj ratifikaciji hrvatskog pristupnog ugovora

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednik_vlade_milanovic_zahvaljujem_slovenskom_parlamentu_na_jednoglasnoj_ratifikaciji_hrvatskog_pristupnog_ugovora.jpg

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović prisustvovao je danas ratifikaciji Ugovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji u Državnom zboru Republike Slovenije. Slovenski je parlament jednoglasno ratificirao hrvatski Ugovor, čime je Slovenija postala 23. od 27 zemalja članica EU-a koje su to do sada učinile.

U izjavi za medije nakon ratifikacije, predsjednik Vlade Zoran Milanović zahvalio je i bivšem slovenskom predsjedniku Vlade Janezu Janši, s kojim je osobno surađivao na ovom pitanju. „Hvala kolegama u slovenskom parlamentu što su jednoglasno podržali ratifikaciju hrvatskog pristupnog ugovora. To je simbolički važno“, rekao je predsjednik Vlade.

Istaknuo je da i Hrvatska i Slovenija sada moraju krenuti prema gospodarskom rastu, jer bez gospodarskog rasta nisu jake. „Ekonomska situacija u Sloveniji je važna za Hrvatsku, u istoj mjeri u kojoj je ekonomska situacija u Hrvatskoj važna za Sloveniju, jer smo upućeni jedni na druge i imamo puno toga zajedničkog“, rekao je premijer Milanović naglasivši da su i Hrvatska i Slovenija male zemlje, koje znaju što hoće, i da je naša suradnja zadana veličina na obostranu korist u budućnosti. „Ne vidim bližeg suradnika od Slovenije u godinama koje dolaze“, zaključio je premijer.



Pisane vijesti