Predsjednik Vlade na 5. sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem u Vinkovcima


Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković posjetit će Vinkovce, gdje će održati 5. sjednicu Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, u petak, 20. srpnja 2018. godine, u 12.30 sati, u Hotelu Slavonija. Tom prigodom prisustvovat će i svečanosti potpisivanja ugovora za 130 projekata na području Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske, Brodsko-posavske, Osječko-baranjske te Vukovarsko-srijemske županije, ukupne vrijednosti 1,3 milijardi kuna. Riječ je o najvećem ulaganju u posljednjih 15 godina.
 
Uz predsjednika Vlade, na sjednici će sudjelovati potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, ministar financija Zdravko Marić, ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić, ministar državne imovine Goran Marić, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić te ministar zdravstva Milan Kujundžić.
 
Savjet za Slavoniju, Baranju i Srijem, kojim predsjeda predsjednik Vlade Andrej Plenković, osnovan je 8. ožujka 2017. godine kao savjetodavno tijelo u području koordinacije provedbe i praćenja korištenja europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESI), instrumenata i programa Europske unije, Europskoga gospodarskog prostora i nacionalnih izvora u okviru „Projekta Slavonija, Baranja i Srijem“.
 
Projekt je pokrenut kako bi se osiguralo 2,5 milijardi eura (18,75 milijardi kuna) iz EU fondova isključivo za projekte na području pet slavonskih županija. Sredstva za ulaganja u poduzetništvo, poljoprivredu, obrazovanje, zdravstvo, istraživanje i razvoj, vodoopskrbu i odvodnju, kulturnu i prirodnu baštinu, sektor prometa, unutarnje plovne puteve te energetiku, osigurana su u okviru postojećih operativnih programa i Programa ruralnog razvoja u financijskom razdoblju 2014.-2020. Do sada su sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem održane u Osijeku, Požegi, Slavonskom Brodu i Virovitici.
 
Po dolasku u Vinkovce, predsjednik Vlade sudjelovat će na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Vinkovaca u povodu Dana Grada Vinkovaca i blagdana sv. Ilije, u 11.00 sati, u Gradskom kazalištu "Joza Ivakić" (Hrvatskih žrtava 2). Uz predsjednika Vlade bit će potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar zdravstva Milan Kujundžić i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek.
 
 
 
 
 

Najave | Andrej Plenković