Predsjednik Vlade na 85. obljetnici Tuđmanova rođenja

Slika /2016/Glavno tajništvo/ENG/novosti/Arhiva/predsjednik_vlade_na_85_obljetnici_tudmanova_rodenja.jpg

"Predsjednik Tuđman pozvao je hrvatski narod na povijesni put ostvarenja naših starih želja i nada: stvaranje samostalne hrvatske države...

VELIKO TRGOVIŠĆE, 14. svibnja 2007. (Hina) - Brojno izaslanstvo HDZ-a, predvođeno Ivom Sanaderom i Vladimirom Šeksom, položilo je vijence ispred biste u dvorištu rodne kuće Franje Tuđmana u Velikome Trgovišću, u povodu 85. godišnjice rođenja prvog hrvatskog predsjednika.

Predsjednik HDZ-a Sanader podsjetio je na značajnu ulogu Franje Tuđmana u novijoj hrvatskoj povijesti. "Predsjednik Tuđman pozvao je hrvatski narod na povijesni put ostvarenja naših starih želja i nada: stvaranje samostalne hrvatske države. I zato izražavamo duboko poštovanje i respekt prema prvom hrvatskom predsjedniku, čovjeku kojemu puno toga dugujemo, čovjeku čije će ime zlatnim slovima ostati zapisano u hrvatskoj povijesti", rekao je Sanader.

Prvi čovjek HDZ-a i Vlade osvrnuo se i na aktualna događanja u Srbiji, rekavši kako danas ponovno neki u Srbiji imaju u svojem političkom programu teritorijalne aspiracije prema Hrvatskoj. "Poručujemo im da je politika velikosrpske dominacije na ovim prostorima poražena u Domovinskom ratu i nema više šanse da se takva politika ikada ponovi, ne samo zbog susjeda, već najviše zbog Srbije same kojoj je takva politika dosta naštetila", rekao je.

Sanader je pozdravio formiranje proeuropske vlade u Srbiji koja će poštovati svoje susjede i koja će znati da međunarodni odnosi počivaju na međusobnom priznanju i poštivanju europskih vrijednosti.

Izaslanstvo HDZ-a posjetilo je i staru trgovišćansku školu koju je pohađao Tuđman i koju će, prema Sanaderovim riječima, obnoviti Zaklada Hrvatskog državnog zavjeta pomoću donacija privatnih tvrtaka. U obnovljenoj školi trebala bi se otvoriti i knjižnica i čitaonica koju bi koristili stanovnici Velikog Trgovišća koji su danas proslavili i Dan općine.

Predsjednik Vlade sudjelovao je i na svećanoj sjednici Općinskog vijeća održanoj povodom Dana općine Veliko Trgovišće.



Pisane vijesti