Predsjednik Vlade na Crans Montana Forumu u Monacu

Dr. sc. Ivo Sanadepredsjednik Vlade Republike Hrvatsksudjeluje na dvodnevnoj konferenciji Crans Montana Foruma u Monacu.

Dr. sc. Ivo Sanader, predsjednik Vlade Republike Hrvatske, sudjeluje na dvodnevnoj konferenciji Crans Montana Foruma u Monacu.

Govoreći na svečanom otvaranju konferencije premijer dr. sc. Sanader naglasio je da Europa mora pronaći novi put nakon krize uzrokovane nepotvrđivanjem ustava na referendumima u Francuskoj i Nizozemskoj i ne usvajanja financijskog plana. Ideja Europskog ujedinjenja nema alternative, jer alternativa bi mogla biti konfrontacija kao što je to bio čest slučaj u Europskoj povijesti, rekao je predsjednik Vlade Republike Hrvatske dr. sc. Ivo Sanader. Upravo takva europska povijest obilježena ratovima, sukobima, posezanjem za tuđim teritorijem i krvoprolićima uči nas da moramo pronalaziti putove koji će takvu povijest zamijeniti sigurnom i prosperitetnom budućnošću za sve europske narode i države. Zato se vrijedno boriti za uspjeh projekta europskog ujedinjenja, naglasio je predsjednik Vlade RH dr. sc. Sanader.

Tijekom sutrašnjeg dana premijer dr. sc. Sanader sudjelovat će na plenarnoj sjednici o izazovima i šansama novog svijeta te primiti nagradu Zaklade Crans Montana Foruma za poseban doprinos razvoju demokracije i temeljnih ljudskih sloboda.



Pisane vijesti