Predsjednik Vlade na Mirogoju: Žrtva hrvatskih branitelja obvezuje nas da gradimo Hrvatsku kakvu su oni sanjali

  • Slika /Vijesti/2017/08 kolovoz/4 kolovoza/Mirogoj/PVRH 10.jpg

Uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, predsjednik Vlade Andrej Plenković položio je na Mirogoju zajedničke vijence u ime Republike Hrvatske, zajedno s predsjednikom Hrvatskoga sabora Gordanom Jandrokovićem, izaslanicom predsjednice Republike Majom Čavlović, potpredsjednikom Vlade i ministrom obrane Damirom Krstičevićem, ministrom hrvatskih branitelja Tomom Medvedom i predstavnicima udruga branitelja.

„Došli smo danas na Mirogoj, na dan početka vojno-redarstvene operacije „Oluja“ odati počast hrvatskim braniteljima, svima koji su dali svoj život, svoje zdravlje i sve što su imali za slobodu naše domovine Hrvatske, u obrani od velikosrpskog Miloševićevog režima“, kazao je predsjednik Vlade Plenković nakon polaganja vijenaca.
 
Poručio je da to obvezuje i vlasti i cijelo društvo i nove generacije da odaju poštovanje i počast žrtvi hrvatskih branitelja te da nastoje graditi  društvo i zemlju upravo onako kako su to oni sanjali i za koju su se zalagali.  
 
„U to je vrijeme državnička odvažnost i mudrost prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana u kompleksnim međunarodnim i sigurnosnim okolnostima pridonijela ne samo oslobađanju gotovo većine tada okupiranih teritorija Republike Hrvatske, nego je značila i strateški preokret u odnosu snaga i u Bosni i Hercegovini. Omogućila je kreiranje strateške situacije sprječavanja nove Srebrenice u Bihaću, kao i da dođe do Daytonskog i Pariškog mirovnoga sporazuma“, zaključio je Plenković.
 

Pisane vijesti | Andrej Plenković