Predsjednik Vlade na svečanom potpisivanju Sporazuma za izgradnju nove Muzičke Akademije

U predvorju zagrebačkog Sveučilišta danas je potpisan Sporazum o sufinanciranju obnove i dogradnje Ferimportove zgrade za potrebe zagrebačke Muzičke akademije, tako da će Akademija nakon 85 godina dobiti svoje prostore.

Sporazum o dogradnji i obnovi zgrade Muzičke akademije

ZAGREB, 14. veljače 2006. (Hina) - U predvorju zagrebačkog Sveučilišta danas je potpisan Sporazum o sufinanciranju obnove i dogradnje Ferimportove zgrade za potrebe zagrebačke Muzičke akademije, tako da će Akademija nakon 85 godina dobiti svoje prostore.

Sporazum su u nazočnosti predsjednika Vlade Ive Sanadera potpisali ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, rektorica zagrebačkog Sveučilišta Jasna Helena Mencer i dekan Muzičke akademije Frane Parać.

Izgradnja i obnova trebale bi početi u ljeto iduće godine, a sav posao završiti 2009., rekao je dekan Frano Parać.

Ferimportov kompleks, smještena na Trgu maršala Tita i Prilazu Gjure Deželića, sastoji se od triju zgrada, od kojih će dvije biti srušene, a treća, zgrada Ferimporta, bit će djelomično rekonstruirana.

Akademija će u konačnici dobiti oko 10.000 četvornih metara, rekao je Parać, izrazivši zadovoljstvo što Muzička akademija, njezini studenti i profesori nakon dugih 85 godina više ne će biti "beskućnici".

Premijer Sanader podsjetio je na dobru suradnju gradskih i državnih vlasti u projektu izgradnje Muzičke akademije, napomenuvši da se identitet Hrvatske mjeri po kulturi zemlje. Ne pristajem na nemoć i da se nešto ne može učiniti, poručio je premijer, govoreći o višegodišnjem čekanju na rješenje prostornih teškoća Muzičke akademije.

Ministar znanosti Dragan Primorac pozdravio je program zajedništva znanosti i kulture, a gradonačelnik Bandić ocijenio je potpisivanje današnjega sporazuma povijesnim.

Za potrebe Muzičke akademije grad Zagreb darovao je zgradu Ferimporta te se priključio financiranju projekta, a Ministarstvo znanosti i Sveučilište osigurali su zajam od 51 milijun kuna.



Pisane vijesti