Predsjednik Vlade: Nema prodaje HEP-a, razmišlja se o Croatia-osiguranju

'Aktualno prijepodne' u Hrvatskom saboru

ZAGREB,26. rujna 2007. (Hina) - Vlada definitivno neće ići u privatizaciju Hrvatske elektroprivrede (HEP), a ono što bi moglo doći u obzir je dio Croatia-osiguranja i još neka poduzeća, izjavio je danas premijer Ivo Sanader u Saboru.

Hoće li se ići u privatizaciju HEP-a zanimalo je Damira Kajina, koji je premijera upitao i na što će se potrošiti novac od prodaje dodatnih 12 posto dionica T-HT-a, o čemu je Vlada odlučila početkom tjedna.

Sanader mu je odgovorio da će i taj dio novca uglavnom biti namijenjen povratu duga umirovljenicima, idućih godina.

Naglasio je da će se do kraja ove godine isplatiti četvrta rata duga umirovljenicima koji su se odlučili za bržu isplatu uz diskont, druga rata korisnicima obiteljskih mirovina i dio duga onima koji su se odlučili za dulje vrijeme povrata.

Silvana Hrelju (HSU), koji je postavio i pitanje sedam posto umirovljenika koji nisu ušli u sustav obeštećenja, Sanader je pozvao da, kao koalicijski partner HDZ-a, "ne ubacuje uvijek probleme".

"U Vladu, HSU i HDZ stižu zabrinuta pitanja građana hoće li povrat duga doći u opasnost zbog izbora ili ako se vlast promijeni i ja im poručujem - niti će doći u opasnost niti će doći do promjene vlasti", rekao je Sanader.



Pisane vijesti