Predsjednik Vlade o odlasku u UN, obljetnici pregovora s EU, rejtingu stranaka

ZAGREB, 3. listopada 2007. (Hina) - Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader izjavio je danas da je odlučio ići u New York na Opću skupštinu Ujedinjenih naroda, komentirajući na traženje novinara, izjavu predsjednika Republike Stjepana Mesića da bi bilo bolje da tamo ide on, a ne premijer.

Predsjednik Mesić razmišlja "dobro i ispravno i ja bih na njegovom mjestu tako razmišljao. Međutim, odluku sam donio i idem u New York", rekao je premijer Sanader prilikom obilaska gradilišta Arene Zagreb. Dodao je da to i nije bila Predsjednikova izjava, nego izvadak iz njegova dnevnika koji je pisao dok je bio u New Yorku i koji je jučer objavljen u jednom tjedniku.

Na upit vezan uz obilježavanje dvogodišnjice početka pregovora sa EU, Sanader je odgovorio da je zadovoljan tijekom pregovora i suradnjom s Europskom komisijom.

"Naravno da bismo mogli biti i nešto brži, ali to ne ovisi samo o nama", jer su, kako je rekao, "za stolom uvijek dvije strane".

Zamoljen za komentar istraživanje rejtinga stranaka, po kojemu je SDP u maloj prednosti, Sanader je odgovorio da su rezultati objavljeni jučer, ali da je istraživanje provedeno prije mjesec dana. Rekao je da su nakon toga rezultati istraživanja koje je provodila ista agencija za HTV i Jutarnji list, bili drugačiji.

"HDZ apsolutno u uzlaznom trendu i mi ćemo pobijediti na izborima", ustvrdio je Sanader.



Pisane vijesti