Predsjednik Vlade o rasističkom ispadu na utakmici u Splitu

Premijer Ivo Sanader rekao je danas da osuđuje svaki rasistički ispad na sportskim terenima bilo u Hrvatskoj, Europi ili bilo gdje u svijetu.

ZAGREB, 13. veljače 2006. (Hina) - Premijer Ivo Sanader rekao je danas da osuđuje svaki rasistički ispad na sportskim terenima bilo u Hrvatskoj, Europi ili bilo gdje u svijetu.

Sanader je to rekao na današnjoj konferenciji za novinare zamoljen da komentira rasističke ispade navijača na jučerašnjoj nogometnoj utakmici u Splitu između Hajduka i Dinama.

"Smatram da je 21. stoljeće, stoljeće u kojem trebamo njegovati toleranciju", rekao je premijer dodajući da će Vlada kroz novi zakon o športu, a u suradnji sa sportskim klubovima, savezima i Hrvatskim olimpijskim odborom pokušati riješiti i probleme vezane za izgrede na stadionima.

"Moramo spriječiti rasističke ispade", ponovio je premijer Sanader.

Iako je Hajduk nedavno bio kažnjen s 20 tisuća kuna zbog rasističkog transparenta, i jučer su pojedini navijači Hajduka hukali kad god je lopta bila kod Dinamovih tamnoputih nogometaša.

Disciplinska komisija Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) razmotrit će cjelokupnu dokumentaciju, zatražiti očitovanje nadležnih u Hajduku, nakon čega će disciplinski sudac HNS-a odlučiti o Hajdukovoj kazni koja može biti novčana do 100 tisuća kuna, suspenzija stadiona ili igranje na Poljudu bez navijača.



Pisane vijesti