Predsjednik Vlade: očekujem da predsjednica Nacionalnog odbora ubuduće sa mnom dogovara teme okruglih stolova

ZAGREB, 14. studenog 2008. (Hina) - Premijer Ivo Sanader izjavio je danas kako smatra da se okrugli stol u organizaciji Nacionalnog odbora za praćenje pregovora s EU nije trebao održati jučer u isto vrijeme dok je on bio u Opatiji na skupu ekonomista te poručio kako od predsjednice tog odbora očekuje da se ubuduće s njim dogovara o organizaciji i temama okruglih stolova.

Nacionalni odbor funkcionira, postoji i opstoji na nacionalnom konsenzusu parlamentarnih stranaka, a HDZ, kojemu sam na čelu, je najjača stranka, pa očekujem da ubuduće predsjednica Nacionalnog odbora (Vesna Pusić) dogovara sa mnom kada će biti neke teme okruglih stolova, kazao je premijer na početku današnje sjednice Vlade.

Podsjetio je da je on osobno sa suradnicima jučer bio u Opatiji na skupu ekonomista gdje su govorili o aktualnoj situaciji, dok je istodobno u Zagrebu održan okrugli stol Nacionalnog odbora. Okrugli stol na kojemu je i sam trebao uvodno govoriti trebao je biti u neko drugo vrijeme, a ne kad smo mi u Opatiji, kazao je premijer. Sanader je ocijenio i kako je nedopustivo, kako nije dobro, s obzirom na značaj reforme pravosuđa i borbe protiv korupcije, da glavni državni odvjetnik (Mladen Bajić) na okruglom stolu ne sudjeluje kao uvodničar, već je govorio u raspravi. Premijer je prenio i poruku ravnatelju policije (Vladimiru Faberu) da mu "nije mjesto na okruglim stolovima već za radnim stolom i s policijom na ulici".



Pisane vijesti