Predsjednik Vlade Orešković: Britanski referendum je poruka da se Europska unija treba mijenjati

Slika /Vijesti/Vijesti fotografije/lipanj/28 lipnja/izjava.jpg

Predsjednik Vlade Tihomir Orešković, uoči sastanka Europskog vijeća u Bruxellesu, dao je izjavu za medije. 

"Glavna poruka koju su Britanci poslali jest da se Europa treba mijenjati, da tu nešto nije štimalo i sada trebamo vidjeti kakve promjene trebamo", rekao je predsjednik Vlade Orešković novinarima. 

Govoreći o budućnosti Europske unije nakon britanskog referenduma, predsjednik Vlade je izjavio: „Mislim da će Europska unija opstati i trebamo ponovno zajednički potvrditi ciljeve i način na koji ćemo zajedno ići naprijed".

Predsjednik Vlade Orešković istaknuo je da ne očekuje da će britanska odluka imati negativne posljedice za zaduživanje Hrvatske te je nadodao: "Kamate neće početi rasti, novac bi mogao ostati dosta jeftin". 

Uz to, predsjednik Vlade dodao je da ne očekuje negativne posljedice što se tiče dolaska britanskih turista ovoga ljeta na Jadran jer smatra da će oni koji su planirali doći, doći.

Odgovarajući na pitanja novinara o funkcioniranju Vlade u narednom vremenu, predsjednik Vlade istaknuo je da tehnička Vlada zna što smije, a što ne smije, te će slati nužne zakonske prijedloge u Sabor do 15 srpnja, za kad je određeno njegovo raspuštanje. 
 
„Neki zakoni su bitni za usklađivanje s EU-om i nadam se da će Sabor raditi do 15. srpnja", kazao je predsjednik Vlade Orešković.

 

 

Pisane vijesti