Predsjednik Vlade Orešković: Lika ima velik potencijal, treba ga što bolje iskoristiti i ukloniti prepreke razvoju

Slika /Vijesti/Vijesti fotografije/srpanj/20 srpnja/LS_naslovna.jpg

Predsjednik Vlade Tihomir Orešković koji se nalazi u posjetu Ličko-senjskoj županiji, izrazio je nakon sastanka sa županom Milanom Kolićem, zadovoljstvo podacima koje su mu na sastanku iznijeli, o rastu BDP-a, porastu prihoda od turizma, rastu investicija i povučenih sredstava iz EU fondova za već pripremljene projekte.

„To je taj potencijal kojeg Lika ima“, kazao je premijer „posjetio sam danas ribogojilište, poslijepodne ću posjetiti još OPG-a, da vidimo koje su prepreke razvoju tog potencijala. Na upit o upozorenju UNESCO-a o Plitvičkim jezerima,  predsjednik Vlade Orešković je rekao da nam je svima u interesu očuvanje ove svjetski poznate destinacije i da ona bude dio UNESCO-ove zaštićene prirodne baštine.

„Svi govore o odlasku mladih, a  danas sam u Lici vidio da baš i nije tako; svugdje u svijetu mladi sele u gradove, no vidio sam ovdje da će mladi ostati na tim farmama, a mi trebamo vidjeti kako ih stimulirati, kroz poticaje ili pomoć u dobivanju sredstava iz europskih fondova“, zaključio je predsjednik Vlade Orešković.

Nakon sastanka sa županom, predsjednik Vlade Tihomir Orešković u pratnji g. Dražena Jakopeca, ravnatelja Hrvatskog centra za razminiranje obišao je razminirano poljoprivredno zemljište za područje Ličko- senjske županije.

Tom prigodom ravnatelj HCR-a, zahvalio je predsjedniku Vlade na doprinosu razvoju sustava protuminskog djelovanja u Republici Hrvatskoj.  

Projekt „Razminiranja poljoprivrednog zemljišta na području Ličko-senjske županije“ financira se sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, a iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020., Mjere 5.2. – „Potpora za ulaganja u obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima“, Operacija 5.2.2. „Razminiranje poljoprivrednog zemljišta“.

Ukupna površina poljoprivrednog zemljišta koja će biti obuhvaćena ovim Projektom je 6.819.170 m2, a vrijednost Projekta je oko 46 mil. kuna.

Pisane vijesti